Kystkulturlosen Forside  Ta kontakt  Nettstedkart  www.kysten.no
 
 

Øksnes kystled

Det ble åpnet en kystled langt ute i Vesterålen i fjor sommer. Det er Øksnes kystlag som har satt igang med å tilby utleie av robåter og enkle, billige overnattinger til dem som liker det enkle, miljøvennlige friluftsliv i kystsonen. Kystleden har i dag tre robåter til disposisjon og seks overnattingssteder med korte, overkommelige roturer mellom. Kystleden er familievennlig. Det er noe å tenke på for dere som ønsker dere en annerledes sommerferie til sommeren!

Les mer

Nordlandsjekta Brødrene

På nestsiste side i Tidsskriftet kysten presenteres leserens egne bilder. I KYSTEN nr. 5 - 2002 ble bildet til Vegard Heide av Nordlandsjekta "Brødrene" presentert.

Les mer

Overhaling med henblikk på oppstart

Før arbeidet med den tunge kulturgjenstanden ble satt i verk, skrev Viggo Mohn følgende oppskrift for istandsettingen. Han deler den gjerne med andre motorinteresserte langs kysten. For ordens skyld nevner vi at det tok noen tusen timer å sette motoren i stand. Hvilket øyeblikk det var da den faktisk startet!

Les mer

Tidsskriftet KYSTEN

Tidsskriftet KYSTEN er et av de ledende innen kystkultur og fartøyvern og kommer ut fem ganger i året til medlemmer av Forbundet KYSTEN.

Les mer

Kjeungskjær fyr

Kjeungskjær fyr er et åttekantet fyr som ligger på et skjær som er så lite at det nesten blir dekket av fyret. Fyret ligger utenfor Uthaug i Ørland kommune, Sør-Trøndelag, midt i skipsleia ca. en halvtimes seiltur eller 10 – 15 minutters tur med motorbåt fra land.

Les mer

 Kongens gull til Saxe Bjørkedal 

 Barking av tau, seil og garn 

 Jekta Pauline 

Kystkulturlosen, Forbundet KYSTEN, Skur 28, Nordre Akershuskai, 0150 Oslo
Tlf 22 42 42 82, Fax: 22 41 53 15, forbundet@kysten.no

Støttet av norsk kulturfond
Utviklet av Electric Farm ASA